Dziś jest: niedziela, 24 listopada 2024r. Godzina: 18:36 Imieniny: Emmy, Flory, Romana

Pogoda

Listopad 2024
Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Newsletter

Bądź na bieżąco i zapisz się do Newslettera.
Wpisz swój adres e-mail i naciśnij przycisk Zapisz.

Pole wymagane

Zadaj pytanie Wójtowi

Jakub Danielewicz

wójt Gminy Unisław

Lista pytań

A A A Dodatki chemiczne w jedzeniu – otwarty wykład

Dodatki chemiczne w jedzeniu - plakat

W piątek 13 czerwca o godz.16.30 w Gminnym Ośrodku Kultury w Unisławiu  zostanie przeprowadzony otwarty wykład  pt.  ,, Czy trzeba się bać  dodatków chemicznych  E w jedzeniu’’.

O faktach i mitach  na ten temat opowie  mgr inż. technologi  żywności i rolnictwa Monika  Florczak. Prelekcja ta obejmie następujące zagadnienia : definicje substancji dodatków E, podział dodatków do żywności, przykłady  produktów spożywczych ,w których nie stosuje się substancji dodatkowych ,cele wzbogacenia, korzyści i zagrożenia jakie powoduje chemiczne wzbogacenie żywności . To bezpłatne spotkanie odbędzie się w ramach zajęć Akademii Dorosłego Człowieka. Serdecznie zapraszamy!