Dziś jest: sobota, 28 grudnia 2024r. Godzina: 16:15 Imieniny: Antoniusza, Cezarego, Teofilii

Pogoda

Grudzień 2024
Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      

Newsletter

Bądź na bieżąco i zapisz się do Newslettera.
Wpisz swój adres e-mail i naciśnij przycisk Zapisz.

Pole wymagane

Zadaj pytanie Wójtowi

Jakub Danielewicz

wójt Gminy Unisław

Lista pytań

Dodatki chemiczne w jedzeniu – otwarty wykład 

Organizator: GOK Unisław

Kategoria: Spotkanie

Data: od 13.06.2014 do 13.06.2014

Dodatki chemiczne w jedzeniu - plakat

W piątek 13 czerwca o godz.16.30 w Gminnym Ośrodku Kultury w Unisławiu  zostanie przeprowadzony otwarty wykład  pt.  ,, Czy trzeba się bać  dodatków chemicznych  E w jedzeniu’’.

O faktach i mitach  na ten temat opowie  mgr inż. technologi  żywności i rolnictwa Monika  Florczak. Prelekcja ta obejmie następujące zagadnienia : definicje substancji dodatków E, podział dodatków do żywności, przykłady  produktów spożywczych ,w których nie stosuje się substancji dodatkowych ,cele wzbogacenia, korzyści i zagrożenia jakie powoduje chemiczne wzbogacenie żywności . To bezpłatne spotkanie odbędzie się w ramach zajęć Akademii Dorosłego Człowieka. Serdecznie zapraszamy!